Mikroneulaus - usein kysytyt kysymykset

Julkaistu

Mikroneulaus on ihonhoito, jossa ihoon tehdään reikiä pienillä neuloilla. Monet ihonhoidon asiantuntijat ja julkkikset vannovat kuitenkin mikroneulauksen nimeen. Ihon Mikroneulaus tehoaa moneen iho-ongelmaan, kuten esimerkiksi veltostuvaan ihoon. Neulaus auttaa myös silottamaan ryppyjä ja arpia sekä häivyttämään iholla näkyviä pigmenttiläiskiä. Hoito myös supistaa ikääntyessä usein laajenevia ihohuokosia sekä helpottaa couperosaa eli punoittavia verisuonia. Mikroneulausta käytetään myös päänahalle, sillä se tehostaa hiustenkasvua.

Ihon mikroneulauksen tavoitteena on saada kuulas ja tasaisen sävyinen iho sekä edistää ihon kolageenin tuotantoa. Mikroneulausta käytetään paljon raskaus- ja leikkausarpien sekä aknearpien hoitoon. Keskustele mikroneulaushoitoja tekevän kosmetologin kanssa ihosi ongelmista, silloin he osaavat valita ihollesi parhaiten sopivan tehoseerumin, joka tukee neulaushoidon tuloksia.

Mihin mikroneulauksen vaikutus perustuu?

Mikroneulauksen vaikutus perustuu pieniin, alle millimetrin pituisiin neuloihin. Ihon rullataan mikroneulaukseen tarkoitetun välineen avulla. Neulan pituus vaihtelee ihon paksuuden ja iho-ongelman mukaan, kasvoille ei käytetä niin pitkiä neuloja, mitä voidaan käyttää vartalon iholle. Epidermiksen eli ihon pintakerroksen läpäisevät neulat mahdollistavat hoidossa käytettävien vaikuttavien aineiden paremman imeytymisen.

Kun neula saavuttaa ihon syvemmän kerroksen eli dermiksen, saavutetaan hallittu mikrotrauma – kun ihon alkaa parantaa tätä mikrotraumaa sekä uudistaa itseään, tuloksena on pigmenttiläiskien ja arpien häviäminen. Nämä nopeasti korjaantuvat mikrovauriot saavat ihon tuottamaan kollageenia ja hyaluronihappoa, joka parantaa ihosi kimmoisuutta ja elastisuutta.

Kenelle mikroneulaaminen ei sovi?

Huomioi, että mikroneulaus ei sovi kaikkien iholle. Hoidettavalla iholla ei saa olla infektioita, kuten ruusufinniä tai aktiivista aknea, sillä nämä ihosairaudet voivat levitä mikroneulauksen avulla. Kun aknesi on hieman rauhoittunut, olet todella tervetullut mikroneulaukseen. Aktiiviselle aknelle suositellaan kosmetologin tekemiä hedelmähappokuorintoja.

Miten nopeasti näen tuloksia?

Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen ihon kosteustasapaino paranee, ihohuokoset pienenevät ja ihon kimmoisuus lisääntyy, suurin syy tähän on että mikroneulauksessa käytettävä seerumi on imeytetty syvemmälle ihoon. Pitkäaikaisia ja näkyviä tuloksia saadaan useamman hoitokerran sarjalla, joka tehdään noin kuukauden välein. Aknearvissa, maksaläiskissä tai syvemmissä juonteissa useampi kerta on yleensä tarpeellinen.

Mikroneulauksen jälkihoito

Hoidon jälkeen ihosi rakastaa rauhoittavia ja kosteuttavia naamioita. Ihon punoitus on täysin normaalia mikroneulaushoidon jälkeen ja muutamassa tunnissa ihosi tulisi rauhoittua entiselleen. Vältä mikroneulaushoidon jälkeen saunomista, uimista ja aktiivista liikuntaa noin 24 tunnin ajan. Kalasataman Apteekki tarjoaa mikroneulaushoidot.


jaa